Hackathon @ Burgas Free University

ХАКАТОН @ БСУ

Уникално събитие, което събира специалисти в областта на ИТ технологиите с цел съвместна разработка на приложения. Като по този начин се стимулира интересът към високите технологии чрез обучения и практика.

2013

На 31 май и 1 юни 2013 за първа година в БСУ се проведе ХАКАТОН 2013. Първият ден бе предназначен за лекции, а вторият за състезание пo изработка на приложения за Windows 8 и Windows Phone. Специални гости на мероприятието: Microsoft, Telerik и Musala.

2014

На 30 и 31 май 2014 за втора поредна година Центърът по информатика и технически науки (ЦИТН) на Бургаски свободен университет (БСУ) организира ХАКАТОН. Форматът се запазва, сътоветно: първи ден = високотехнологични лекции, втори ден = разработка на приложения за Windows 8 и Windows Phone. Специални гости: Microsoft, Telerik, Musala Software и TechnoLogica.

2015

На 29 и 30 май 2015 за трета поредна година БСУ организира ХАКАТОН. Форматът се запазва: разработка на настолни и мобили приложения, посредством технологиите на Microsoft: платформата .NET и програмният език C#.

2018

На 28 и 29 май 2018 г. БСУ организира ХАКАТОН на "ЦИФРОВИЯТ ГРАД И АЗ" под патронажа на Комисаря по цифровата икономика и цифровото общество г-жа Мария Габриел. Ученици, студенти и докторанти в рамките на 24 часа търсят софтуерни и бизнес решения за приложения свързани с цифровото градското развитие и териториите с водни пространства.

ХАКАТОН © БСУ. Разработка и дизайн д-р Минчев

Hackathon @ Burgas Free University