Hackathon @ Burgas Free University

ХАКАТОН @ БСУ

Какво е това?

ХАКАТОН @ БСУ е уникално събитие, което събира специалисти в областта на ИТ технологиите с цел съвместна разработка на приложения. Като по този начин се стимулира интересът към високите технологии чрез обучения и практика.

Какво правим ?

Разработваме настолни (Microsot Windows) и мобилни приложения (Windows Phone), посредством технологиите на Microsoft: платформата .NET, интегрираната среда за разработка Visual Studio и езика за програмиране C#.

2013

На 31 май и 1 юни 2013 за първа година в БСУ се проведе ХАКАТОН 2013. Първият ден бе предназначен за лекции, а вторият за състезание пo изработка на приложения за Windows 8 и Windows Phone. Специални гости на мероприятието: Microsoft, Telerik и Musala.

2014

На 30 и 31 май 2014 за втора поредна година Центърът по информатика и технически науки (ЦИТН) на Бургаски свободен университет (БСУ) организира ХАКАТОН. Форматът се запазва, сътоветно: първи ден = високотехнологични лекции, втори ден = разработка на приложения за Windows 8 и Windows Phone. Специални гости: Microsoft, Telerik, Musala Software и TechnoLogica.

2015

На 29 и 30 май 2015 за трета поредна година БСУ организира ХАКАТОН. Форматът се запазва: разработка на настолни и мобили приложения, посредством технологиите на Microsoft: платформата .NET и програмният език C#.

ХАКАТОН © БСУ. Разработка и дизайн д-р Минчев

Hackathon @ Burgas Free University